De voordelen van nieuwe rolluiken op een rij

INGEZONDEN MEDEDELING – Nu het einde van de coronacrisis in zicht is, krijgen inbrekers steeds meer mogelijkheden om buit te maken van andermans spullen. We zitten namelijk weer een stuk minder thuis en dat biedt mogelijkheden voor kwaadwillende goudzoekers. Wist je dat nieuwe, veilige rolluiken een hoop kunnen bijdragen aan de veiligheid van je woning? Daarnaast hebben rolluiken nog een hoop andere voordelen. Wellicht kijk je nu naar je rolluiken en bedenk je je dat ze best wel eens vervangen mogen worden, of heb je helemaal geen rolluiken en wordt het tijd om te investeren. We zetten alle voordelen van moderne rolluiken op een rijtje. 

Het biedt veiligheid

Zoals je zojuist gelezen hebt, dragen rolluiken bij aan de veiligheid van je woning. Wanneer deze gesloten zitten, is het ontzettend lastig deze omhoog te tillen. Veel rolluiken beschikken over een extra veilig systeem die blokkeren als je ze vanaf buiten met de hand omhoog wilt schuiven. Inbraak via het raam is dus geen optie meer!

Het verbetert de isolatie

Veel van je warmte in huis gaat verloren door de ramen. Wanneer je bijvoorbeeld geen dubbel glas hebt of wanneer de kozijnen al wat ouder zijn, zal je al snel tocht of warmteverlies merken. Een rolluik biedt een uitstekende oplossing hiervoor, omdat het een extra barrière is naast het raam. Het houdt warmte buiten in de zomer, maar ook binnen in de winter. Tot slot isoleert het ook wat betreft geluid, omdat het een vrij dik materiaal is. Je zult veel minder meekrijgen van alle geluiden van buiten, bijvoorbeeld van schreeuwende jongeren in de stad of wanneer je buren de enthousiaste kinderen naar school brengen. Win-win dus!

Verduisteren de ruimte volledig

Een rolluik is een uitstekend idee in de slaapkamer, omdat deze volledig verduistert. Hierdoor wordt het pikdonker in je slaapkamer, wat de nachtrust kan bevorderen. Je kunt gemakkelijk en sneller in slaap vallen, zonder dat het licht je wakker houdt. Ook wordt jij in de zomer echt niet meer wakker om zes uur ’s ochtends vanwege de opkomende zon!

Geniet van meer privacy

Een rolluik verduistert de ruimte niet alleen, het zorgt ook voor veel meer privacy. Je kunt niet naar buiten of naar binnen kijken door een rolluik, waardoor je je lekker in je eigen omgeving kunt begeven zonder pottenkijkers. Daarnaast kan het een ontzettend knus gevoel geven, omdat je je zo lekker alleen voelt.