Waar kan een letselschade bureau mij mee helpen?

INGEZONDEN MEDEDELING – Wanneer u door schuld van een ander letsel oploopt, dan doet u er bijna altijd beter aan om hulp in te roepen van een letselschade bureau. Want dat is in uw belang.

Uw tegenpartij (meestal een verzekeringsmaatschappij) moet uw letselschade vergoeden. Het gaat dus altijd over geld. Een verzekeringsmaatschappij houdt bij letselschade niet altijd perse rekening met uw belangen. Wellicht niet eens bewust, maar zo werkt het wel vaak in de praktijk.

Enkel wanneer u een letselschadebureau inschakelt, weet u zeker dat er ook iemand is die uitsluitend aan uw belangen denkt. Dat is wel zo geruststellend. U kunt zich richten op uw herstel en uw letselschadebureau zorgt er voor dat u krijgt waar u recht op heeft. En dat kost u zelf niets!

Wanneer krijgt u een letselschadevergoeding?

U heeft recht op een letselschadevergoeding als u door schuld van een ander letsel oploopt. Meestal loopt u letselschade op door een:

  • verkeersongeval;
  • bedrijfsongeval;
  • ongeval met dieren;
  • andere oorzaken.

Ieder van deze oorzaken heeft zo zijn “juridische eigenaardigheden”. Als u wilt weten of u recht heeft op vergoeding van uw letselschade en hoeveel de letselschade bedragen, vraag ons dan om een voor u geheel vrijblijvend en kosteloos advies. Meestal kunnen wij u al meteen vertellen wat uw mogelijkheden zijn.

Aansprakelijkheid en letselschadebureau

Wanneer u letsel oploopt door schuld van een ander, dan krijgt u altijd te maken met een verzekeringsmaatschappij als tegenpartij. U krijgt uw letselschade enkel vergoed wanneer de tegenpartij aansprakelijkheid erkent (lees: juridisch gezien schuld toegeeft).

Soms ligt de schuldvraag heel duidelijk en is er op dat punt geen enkel probleem. Maar soms kan een bepaalde situatie op verschillende manieren worden uitgelegd.

Wanneer een verzekeraar geen aansprakelijkheid erkent, dan hoeft men u ook geen letselschadevergoeding te betalen. Een verzekeraar kan er dus belang bij hebben om te proberen geen aansprakelijkheid te erkennen, juist bij die wat minder duidelijke situaties. Ook dán kunt u dus beter direct een letselschadebureau inschakelen. Want u kunt gewoonweg niet weten of die verzekeraar gelijk heeft of niet.

De hulp van een letselschadebureau

Een letselschadebureau kunt u helpen tijdens het proces met de verzekeraar en de tegenpartij. Wij helpen u zo goed mogelijk met de juiste vergoeding krijgen, terwijl u kunt herstellen van het ongeluk.

Wilt u meer weten over soorten ongelukken, de vergoedingen en de aansprakelijkheid? Op onze site leggen we uitgebreid deze onderwerpen uit.

Reageren via facebook