Silva Visser (CU): ‘doe het maar in je broek of toch stiekem in de bosjes.’

MEDEMBLIK – Tijdens de raadsvergadering van donderdagavond kwam Silva Visser van de ChristenUnie met een motie vreemd aan de dag waarin zij het college opriep om meer openbare toiletten te realiseren in de binnenstad van Medemblik, maar ook in de andere kernen van de gemeente Medemblik. Dit om mensen met buikziekten en incontinentieproblemen zo de kans te geven om binnen 5 minuten een openbaar toilet te bezoeken.

Nu is het nog zo dat in de kern Medemblik bij het station een openbaar toilet staat, in het Emmapark een (gesloten) toilet en bij het havenkantoor op de Pekelharinghaven een toiletgebouw staat, maar deze laatste is alleen voor bezoekers van de havens, niet voor overigen.

Silva Visser zag haar motie worden weggestemd door de gemeenteraad al was het nipt met 12 stemmen voor en 15 stemmen tegen. Het stuit Visser vooral tegen de borst dat je voor wildplassen een boete krijgt maar goede voorzieningen opzetten is volgens Visser blijkbaar niet belangrijk voor het CDA, GemeenteBelangen en de PvdA. ‘Zelfs het inventariseren waar wel openbare toiletten zijn is te veel geld,’ aldus Silva Visser.

De Maag, Darm en Lever stichting wijst nadrukkelijk op meer openbare toiletten om zo voor mensen met darm- en/of incontinentie problemen genoeg mogelijkheden te bieden om naar een toilet te gaan. Natuurlijk kunnen ze terecht in de horeca, maar deze staan vaak alleen toiletbezoek toe als er een bestelling wordt gedaan. Deze groep mensen rest volgens Silva Visser maar twee opties, of het in je broek doen of dan toch maar de bosjes opzoeken met de kans op een hoge boete.

Reageren via facebook