Raadsvragen GemeenteBelangen Dorpshuis Hauwert en voetbal-en handbalvereniging

HAUWERT – Luiten Plekker, fractievoorzitter GemeenteBelangen in de gemeente Medemblik heeft vragen gesteld aan het college over de bijzondere eigendomstoestand rondom het dorpshuis en de sportvelden in Hauwert.

Volgens Plekker zijn er onduidelijkheden over alle verhoudingen. Een gedeelte hiervan is in eigendom bij het dorpshuis en een gedeelte is in eigendom bij de gemeente. Het dorpshuis heeft in 2020 een subsidieaanvraag gedaan voor 2021. Een groot gedeelte hiervan is afgewezen.

Luiten Plekker wil van het college weten of het klopt dat Hauwert geen subsidie ontvangt voor het voeren van eigen onderhoud aan de velden, en zo ja waarom dit zo is. Maar ook wil Plekker weten of het dorpshuis de 1.8 veld, het hoofdveld en trainingsveld, dat nu in het bezit is van het dorpshuis mag overdragen aan de voet- en handbalclub.

Maar ook wil Plekker weten waarom op de hoogte van het onderhoudsbedrag is bezuinigd. Plekker schrijft: “De subsidie voor de sportvelden van Hauwert ’65 verloopt via Stichting Het Dorpshuis, aangezien deze Stichting eigenaar van de velden is. Het dorpshuis Hauwert valt het korte termijn accommodatiebeleid en dat liep eind 2020 af. Er is voor 2021 minder subsidie voor het dorpshuis beschikbaar gesteld en dus ook voor het onderhoud.” Plekker ziet het liefst dat het geld geoormerkt gaat worden aan de Stichting het Dorpshuis.

Tot slot vraagt Luiten Plekker het college wat de financiële gevolgen zijn als Hauwert ’65 het volledige onderhoud, dus ook het opnieuw inzaaien en egaliseren, overneemt en welke werkzaamheden daar onder vallen. Daarnaast is ook het handbalveld deels eigendom van de Stichting het Dorpshuis, Plekker wil dan ook van het college weten welke gevolgen het heeft voor onderhoud en vervanging van het asfalt.

Reageren via facebook