32.4 C
Medemblik
7 augustus 2020 16:38
Medemblik Actueel.

Sluiting consulatiebureau Abbekerk brengt wethouder aan het wankelen

ABBEKERK – Crisis is er nog niet maar het vertrouwen in wethouder Joset Fit begint danig te slinken bij de oppositie maar ook binnen de coalitie begint met meer en meer te klagen over de aanpak van de consultatiebureau’s in de gemeente Medemblik.

Alles draait min of meer om de sluiting van de consultatiebureau’s in Abbekerk, per 1 januari aanstaande, en Andijk, per 1 maart aanstaande, de gemeentetaad is met de rug tegen de muur gezet, het is slikken of stikken wat Abbekerk betreft want het GGD heeft de huur van de ruimte al opgezegd.

Zelf betalen

In 2011  heeft het GGD opdracht gekregen om op de huisvestingskosten van de consultatiebureau’s € 250.000,- te bezuinigen. Eind 2012 ging de gemeenteraad niet akkoord met de sluiting van het consultatiebureau in Abbekerk waardoor de gemeente vanaf dat moment zelf de huur van het pand moest betalen. Om de ruimte in Abbekerk aan de eisen van nu te laten voldoen zou volgens het GGD een investering van minimaal 70.000 euro nodig zijn. Een bedrag die bij noemde Hendrik Jan van IJzerloo van GemeenteBelangen de haren recht omhoog deed staan. “klinkklare onzin” zegt IJzerloo, “met zeker de helft en waarschijnlijk nog minder kom je er ook, ook omdat de huisarts in Abbekerk al aan heeft geboden om te willen gaan praten met de geemeente om tot een oplossing te komen.

Lees ook: Dorpsraad Abbekerk fel tegen sluiting consultatiebureau Abbekerk

De voorzitter van de Dorpsraad Abbekerk/Lambertschaag liet eerder al tijdens een commissievergadering weten dat het voorstel van het college “rammelt aan alle kanten” en veelste veel vragen oproept maar ook de veiligheid is in het geding daar er geen veilige fiets- en wandelpaden vanuit de buitengebieden naar Abbekerk aanwezig zijn. Haagsma zegt: ““Lopend  van uit Abbekerk naar de buslus over het zuideinde ,waar een voetpad ontbreekt , is op zich al een avontuur. Een echt veilige loop route is dit zeker niet.”

Silva Visser liet zich tegen het NHD duidelijk uit hoe zij over de wethouder denkt op dit moment: ,,Ik ben diep en diep teleurgesteld in deze wethouder.”

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?