16.4 C
Medemblik
20 mei 2020 22:47
Medemblik Actueel.

PWF wil verbod of beperking verhuur eigen woning aan arbeidsmigranten

MEDEMBLIK – Progressief Westfriesland (PWF) wil dat de gemeente Medemblik actie gaat ondernemen om huiseigenaren die hun woning of appartement verhuren aan arbeidsmigranten en/of expats verbieden dit nog lanter te doen.

De laatste tijd kopen bedrijven massaal koopwoningen en appartementen op om deze dan te verhuren aan arbeidsmigranten en/of expats waardoor de markt kapot wordt gemaakt voor mensen die graag een woning willen kopen om daar zelf in te gaan wonen. Ook worden meer en meer woningen, appartementen en zelfs boten te huur via Airbnb aangeboden.

PWF zegt tegen Medemblik Actueel dat dit één van de redenen is dat de huizenmarkt voor woningzoekenden een crime aan het worden is omdat er te weinig betaalbare koopwoningen overblijven.

Begin oktober heeft de gemeente Alkmaar al een wet aangenomen waarin kopers van een (sociale) koopwoning tot 235.000 euro opdraagt om de eerste 5 jaar zelf in de woning te gaan wonen voor het mag worden verhuurd of doorverkocht.

Progressief Westfriesland wil dan ook van het college weten of deze vorm van verhuur in Medemblik officieel is toegestaan of dat het wordt gedoogd, en als het wordt gedoogd wat hier de reden van is. En als het toegestaan is dan moet er regelgeving komen dit die verbiedt of beperkt.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

 

Reageren via facebook