Column Els van den Bosch: ‘Ons niet onderheide huis trilt erover’

Groot transport rijdt af en aan en een grote bouwkraan torent boven de Omringdijk uit. Wij wonen op Andijk tegenover een uniek bedrijf: Drinkwaterbedrijf PWN. PWN is eind vorig jaar gestart met de uitbreiding en renovatie van de zuiveringsinstallatie en dat zal gedurende drie jaar gefaseerd uitgevoerd gaan worden. Afgelopen woensdag werd er beton gestort. Ruim een week van tevoren werden wij hierover geïnformeerd dat wij mogelijk overlast zouden ervaren omdat er die dag intensief verkeer van betonwagens zou zijn. We hoorden en voelden ze inderdaad van ver aankomen maar het moet gezegd: ze reden wél rustig. Een compliment aan de chauffeurs is op zijn plaats. 

Voor de bouwactiviteiten is er toename van groot transport. Wij waarderen het zeer dat PWN ons altijd keurig informeert over de activiteiten en de mogelijke overlast die dit met zich mee zou kunnen brengen. Daarbij vragen ze om begrip en maken bekend met wie we contact kunnen opnemen wanneer we vragen hebben. Juist deze duidelijkheid vooraf en de persoonlijke benadering creëert begrip, dat doen ze goed.   

Bovendien hebben ze ons een uitnodiging aan de projectlocatie in het vooruitzicht gesteld. Zodra de landelijke corona-maatregelen dit toelaten stellen ze ons in de gelegenheid om de voortgang van de werkzaamheden te bekijken. Dit ervaar ik als een effectieve manier om inwoners tevreden te houden; PWN weet hoe je dat aanpakt!  

Els van den Bosch 

Reageren via facebook