Medemblik Actueel.

Column

Column Maria Weeber: ‘zorg voor je buurt’

Door twee dorpsgenoten werd ik aangesproken over de verpaupering van de (nieuw?)bouwwijk in  Zwaagdijk.  De huurhuizen zijn alweer 50 jaar oud en ze hebben nog nooit  een opknapbeurt  gehad.  Als er huizen leegkomen, komt er geen gezin meer in en worden ze bewoond door alleenstaanden. Er spelen minder kinderen in de straat. Er is minder betrokkenheid met elkaar. Soms is er een inval van de politie doordat men wiet kweekt op zolder.

Leefbaarheid

Ik heb dit verhaal doorgespeeld naar de dorpsraad en gevraagd om gezamenlijk  overleg van woningbouwvereniging, gemeente Medemblik en dorpsraad. De leefbaarheid is namelijk een groot goed, wat aandacht nodig heeft. Het heeft gevolgen voor een dorp, als er minder kinderen zijn. De sfeer verandert. De scholen worden kleiner.

Kom in actie

Dit overleg gaat de goede kant uit. Dus inwoners van Medemblik: Heeft u een verouderde nieuwbouwwijk in uw dorp of stad: kom in actie en vraag de dorps(stads) raad om actie.

Woningnood

Ook zie ik dat jongeren weinig mogelijkheden hebben om een huis te kopen in Medemblik. : ze hebben geen vaste aanstelling, waardoor een hypotheek moeilijk loskomt of er zijn tehoge hypotheekkosten. Er is echt woningnood voor hen!

Reageren via facebook