Medemblik Actueel.

Column

Column Lorenza en Wiesje: ‘Barcelona Express dag 4

De reis van Pont-de-Vaux ( maar voor ons Dijon) naar Avignon. Vanwege de achterstand die we hadden opgelopen hadden we bedacht vandaag vroeg op te staan om zo het werk verkeer mee te pakken zodat we op die manier sneller en verre stukken zouden kunnen afleggen. Met nog onbekende locatie begonnen we onze reis richting Zuid-Frankrijk.

Maar eerst nog even snel langs de bakker voor een echt Frans stokbrood en 4stukken verse brownie (want ze  waren in de actie en heel hard nodig!). Ondanks dat gister niet zo lekker verliep ging vandaag reuze snel.

We liepen de bakkerij uit en een vrouw die ook net verse broodjes had gekocht kwam ons achterna gerend met de vraag of we met haar mee wilde rijden. Ze had de bordjes die we in ons hand hielden gezien en zij die kant op te moeten. Zo reden we van Dijon naar Beaune. Daar afgezet hoefde we echt maar twee keer ons bordje op te houden en de volgende lift was geregeld.

Meneer Cher bracht ons helemaal door naar Saint-Rambert-d’Albon, waar hij ons op dr perfecte plek afzette. We moesten nog maar 177km en dus hoog tijd voor een brownie pauze!

Na de brownies op gesmikkeld te hebben gingen we weer in onze vertrouwde houding staan met de bordjes in de lucht.

En voilà ook daar stopte al snel onze volgende lift. Een leuke spontane jongen die terug reed van een maand lang durende vakantie in Noorwegen, Zweden en Duitsland.

Hem vonden we dan ook een geschikte prooi voor de challenges van de dag namelijk het mee zingen van “The Citcle of life” van de lion king. Lekker vals. 😉

Voor het laatste stukje naar Avignon pakte we nog een liftje mee met een  geestelijke gehandicapten busje waarbij we met ze alle lekker vals Spaanse en Franse liedjes mee grabbelde. Om 14.00 uur kwamen we aan op de camping  En konden we nu echt lekker gaan genieten en uitrusten van de afgelopen dagen.

’s Avonds hebben we nog een rondje reuzenrad en draaimolen en hebben we nog lekker gedanst op een van de shows die werd gegeven in een van de straatjes van het stadje, dat geheel in de sferen van theater, zang en dansacts stond.

Lekker genoten en nu maar weer ons bedje in!

Xxx Wiesje en Lorenza.

Reageren via facebook