Koude weer van de afgelopen weken heeft invloed op de gewassen, komen later van het land

HAUWERT – Het koude weer van de afgelopen 2 weken heeft invloed op de gewassen die op de koude grond worden geteeld, de groei is vertraagd en is het van het land halen van de diverse wintergroenten met zeker 2 weken uitgesteld.

Ook Age van klaveren in Hauwert ondervind wel wat hinder van het koude weer, tegen Medemblik Actueel zegt hij: ,,Het vertraagd de groei. En zaad wat net gezaaid is kiemt slecht. Maar weet nu nog niet of het schade geeft. Want met een paar warme dagen kan het ook zo weer ingehaald worden.

De tuinders die nu vooral wintergroenten als kolen en gewassen als spinazie telen op de koude grond verwachten dat de oogst zeker met 2 weken moet worden uitgesteld om de gewassen nog even de kans geven om te volgroeien. Het is hopen op nog een paar dagen lekker warm en zonnig weer, dat zal een hoop goed doen voor de gewassen.

Maar of dat warm voorjaarsweer erin zit is de vraag, tot zeker halverwege volgende week blijft het weerbeeld fris voor de tijd van het jaar met maximum temperaturen van rond de 7 graden overdag en rond de 3 graden in de nachten. Wel zal de zon iets meer te zien zijn.

Op de foto: De stalletjes van Age van Klaveren in Hauwert

Reageren via facebook