De Woonschakel stopt woning ontruimingen door de coronacrisis

MEDEMBLIK – De banken en kredietverstrekkers in Nederland geven mensen met hypotheken die door de coronacrisis de hypotheek op dit moment niet meer kunnen ophoesten uitstel tot 1 juni met het betalen van de hypotheek.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Albert Gieling” font_style=”italic”]Het maken van extra deurwaarderskosten wordt, zoveel als mogelijk, vermeden.[/penci_blockquote]

Maar ook mensen in de sociale huursector zijn vaak het slachtoffer geworden door de coronacrisis en hebben ook veel moeite om nu de eindjes aan elkaar te knopen. Albert Gieling, directeur van De Woonschakel, zegt tegen Medemblik Actueel: ,, Mocht blijken dat huurders in financiële zin getroffen worden door de gevolgen van het coronavirus, dan biedt De Woonschakel de mogelijkheid tot het maken van maatwerkafspraken m.b.t. de huurbetaling in termijnen.”

Signaleren en communiceren

Natuurlijk moet wel gewoon de huur (uiteindelijk) wel worden betaald, en door het vroegtijdig signaleren van betalingsachterstanden zal De Woonschakel communiceren met de huurders. ,,Dit doet de corporatie om zo snel mogelijk hierover in contact te treden met huurders en afspraken te maken. Het maken van extra deurwaarderskosten wordt, zoveel als mogelijk, vermeden. Dit hangt echter mede af van de medewerking van huurders en de nakoming van de gemaakte afspraken,” aldus Albert Gieling.  

De Woonschakel zal tot nader order geen woningen ontruimen op grond van een betalingsachterstand. Procedures met betrekking tot de ontbinding van een huurovereenkomst op grond van hennepteelt of vanwege (extreme) overlast worden doorgezet. In deze zaken kan, na verkregen vonnis van de rechter, de huurwoning worden ontruimd.

Reageren via facebook