Medemblik Actueel.

Archieffoto
Bedrijven Medemblik

Medemblik en ondernemers samen in ‘Ondernemersfonds’

MEDEMBLIK – Het ondernemersfonds in Medemblik is maandag officieel van start gegaan. Ramon Stoffer en wethouder Harry Nederpelt ondertekenden beide de overeenkomst tussen de Ondernemers Federatie Medemblik (OFM) en de gemeente Medemblik om jaarlijks 30.000 euro beschikbaar te stellen voor ondernemersactiviteiten.

Het bedrag is door de gemeente Medemblik vanuit de algemene middelen beschikbaar gesteld. Het beheer wordt namens de gemeente gedaan door de OFM, die afgelopen 1 april al een eerste ronde van aanvragen afsloot. Van de eerste vijf ingezonden projecten worden daarvan twee uitgevoerd, schrijft Westfriesland in Bedrijf

GLASVEZEL EN WINKELIERS NIEUWSTRAAT

Zo krijgt het bedrijventerrein glasvezel internet. “De bedrijven hadden steeds een bedrag te kort en met het ondernemersfonds kunnen we net dat laatste zetje geven waardoor als het goed is in september de spa al in de grond gaat.” Een ander project is een promotieplan dat de weekmarkt op de Nieuwstraat in Medemblik weer beter op de kaart gaat zetten. “Dat gaat de winkeliers helpen en is goed voor het toerisme,” aldus voorzitter Ramon Stoffer namens de OFM.

Reageren via facebook