Foto: Henk Prins

Geen versnelde ontwikkeling De Commandeur Wognum, 300 woningen worden later gebouwd

MEDEMBLIK – André Meester van de BAMM wilde donderdagavond een amendement indienen om de 300 woningen in het project ‘De Commandeur’in Wognum versneld te laten uitvoeren niet ingediend. Het bleek dat het CDA en GemeenteBelangen tegen het amendement zouden gaan stemmen en dus trok André Meester van de BAMM zijn amendement weer in waardoor het plan van 300 woningen op De Commandeur niet versneld zal gaan worden uitgevoerd.

Wel werden de plannen voor nieuwbouw op het voormalige terrein van TV De Kaag in Wervershoof en op het voormalig voetbalterrein van Asonia in Andijk unaniem aangenomen. Over woningbouw op de Wilgenrak in Sijberkarpel (11 woningen) en op De Tegel in Wervershoof (130 woningen) moest nog even gediscussieerd worden maar het amendement van de VVD kreeg voldoende steun om ook deze plannen versneld te gaan ontwikkelen.

De PWF bracht een amendement in stelling om in Zwaagdijk-West aan de Perenlaan 18 woningen versneld te gaan ontwikkelen, ook deze kreeg voldoende stemmen om te worden aangenomen, voor het amendement waren de oppositiepartijen en de VVD. Het CDA en GemeenteBelangen stemden tegen dit amendement.