Strengere controle foutparkeerders en afvaldumpers centrum Medemblik

MEDEMBLIK – De gemeente Medemblik gaat strenger controleren of de parkeerschijf die verplicht is in de Nieuwstraat van Medemblik wel aanwezig is en de mensen zich aan de maximale parkeertijd houden. Het is een veel gehoorde klacht dat veel auto’s er de hele dag staan geparkeerd, waaronder auto’s van personeel van de winkels aan de Nieuwstraat. Het college kreeg donderdagavond van de gemeenteraad de opdracht om de BOA’s vaker en strenger te laten optreden tegen overtreders van het parkeerbeleid in het centrum van Medemblik.

Bedrijven dumpen afval bij particulieren

Een ander heet hangijzer voor de gemeenteraad zijn de bedrijven in het centrum van Medemblik die illegaal hun afval bij die van de bewoners van het centrum zetten en zo veel geld uitspraken, geld dat zij als bedrijf normaliter hebben bij het aanbieden van bedrijfsafval.

Wethouder Hans Tigges wist donderdagavond te vertellen dat HVC vuilcontainers gaat plaatsen die via met een speciale kaart open en dicht kan worden gemaakt. De bewoners van het centrum van Medemblik krijgen dan een speciaal pasje waarmee zij de container kunnen openen, de bedrijven krijgen dit pasje niet en zullen dus zelf voor afvoer van hun afval moeten gaan zorgen.

Het is al jarenlang een doorn in het oog van de inwoners van het centrum van Medemblik dat het bedrijfsleven hun afval bij die van hun zet en er niets voor hoeft te betalen. Hier komt dus nu spoedig een einde aan. Met het plaatsen van de dichte containers hoopt Medemblik dan ook het rattenprobleem aangepakt te hebben.  De wethouder beloofde de gemeenteraad dat ook hier de BOA’s streng zullen op gaan controleren, ook op bewoners die hun afval naast de containers plaatsen en iet in de containers, deze krijgen dan eerst een waarschuwing, bij een tweede overtreding volgt dan een boete.

Reageren via facebook