De Medemblik Regatta heeft in Allianz nieuwe hoofdsponsor, ‘krachtenbundeling is goed nieuws voor Medemblik’

MEDEMBLIK – Het van oorsprong Duitse Allianz is één van de grootste verzekeraars ter wereld. Het concern is actief in 70 landen en telt ruim 140.000 werknemers. Allianz is ook sponsor van onder meer het IOC, de Allianz Arena in München en Usian Bolt.

Allianz heeft zich voor acht jaar verbonden aan het Nederlandse zeilen. Onder het motto ‘ The Future is Water’ bundelen het Watersportverbond, Allianz en sportevenementenorganisator TIG Sports de krachten richting de toekomst. Topsport, breedtesport, evenementen, educatie, duurzaamheid en innovatie zijn daarbij de belangrijkste thema’s.

Het sluiten van zo’n omvangrijk en langdurig partnership in deze economisch lastige tijd is een unicum. De looptijd maakt dat echt werk kan worden gemaakt van het verder ontwikkelen de watersport in ons land.

Medemblik

De krachtenbundeling is goed nieuws voor de Medemblik Regatta, die vanaf nu door zal gaan onder de naam Allianz Regatta. In de gepresenteerde plannen vormt de Regatta hét zeilevenement waar de complete Nederlandse watersport – topsport en breedtesport – jaarlijks bijeenkomt. Voor Allianz vormt de Regatta bovendien een aantrekkelijk en zichtbaar platform voor haar marketingactiviteiten.

De gemeente Medemblik zal binnenkort samen met TEAM Medemblik om tafel gaan met het Watersportverbond en organisator TIG Sports om te overleggen over de aanstaande Regatta. Als eerste stap is reeds besloten om vanaf dit jaar het Open Nederlands Kampioenschap, dat normaal in september Medemblik aandoet, aansluitend aan de Regatta te organiseren. De ambitie van alle partijen is om het evenement de komende jaren verder uit te bouwen.

Watersport toegankelijk maken voor iedereen

In een eerste reactie laat Sjoerd Laarberg, de CEO van Allianz in Nederland weten dat het de ambitie is om watersport voor iedereen toegankelijk te gaan maken. “Het past bij ons streven om bij te dragen aan een duurzame toekomst voor iedereen die de watersport een warm hart toedraagt, in elke leeftijd groep.

Arno van Gerven van het Watersportverbond kan alleen maar erg trots zijn dat Allianz niet alleen de hoofdsponsor van de Medemblik Regatta is geworden maar ook dat Allianz zich voor langere tijd aan het wedstrijdzeilen heeft verbonden. “We kijken er naar uit om samen te gaan bouwen aan de zomersport van Nederland en in de toekomst het veiligstellen van de Nederlandse (zeil)wateren.

Reageren via facebook