9.9 C
Medemblik
23 november 2020 18:00
Medemblik Actueel.

Hansa klasse op de Medemblik Regatta

MEDEMBLIK – De Hansa klasse is toegevoegd aan de Medemblik Regatta 2019. Hoewel zeilen geen onderdeel meer is van de Paralympische Spelen, blijft World Sailing zich continu inzetten voor zeilen voor mensen met een beperking. Ook de Medemblik Regatta blijft deze sport steunen en promoten.

De Medemblik Regatta is het grootste zeilevenement in Nederland voor de Olympische en Paralympische klassen. In 2016 werd het Para World Sailing Championship nog gehouden tijdens de regatta in Medemblik.

Tekst loopt door onder de foto

Hansa Class Worlds 2016 in Medemblik - Fotocredits: Chris Heill
Hansa Class Worlds 2016 in Medemblik – Fotocredits: Chris Heill

Het besluit van het Internationale Paralympische Comittee om zeilen in 2020 van de Paralympische kalender te halen, was een grote teleurstelling voor de zeilsport wereldwijd. Voor ateleten met een beperking is zeilen een unieke manier om op hoog niveau mee te blijven doen met de wereldtop en op Paralympisch niveau.

Hansa klasse in Medemblik
World Sailing heeft een strategisch plan uitgewerkt om het zeilen met een beperking over de hele wereld te promoten. Het Watersportverbond en de Medemblik Regatta hebben samen gekeken naar mogelijkheden het zeilen met een beperking toe te voegen aan de regatta. Met het resultaat dat de Hansa klasse van dinsdag 21 tot en met zaterdag 25 mei 2019 is toegevoegd.

Zeilers kunnen zich inschrijven in de volgende klassen: Hansa Liberty Manually, Hansa Liberty Full Servo, Hansa 303 singlehanded en Hansa 303 Doublehanded. De Notice of Race voor de Hansa klasse is gepubliceerd op het online notice board. Registratie voor de Hansa klasse is vrijdag 5 april geopend.

[signoff]

Reageren via facebook