Jong en oud vermaakt zich tijdens Medemblik Regatta Nautiek Festival

MEDEMBLIK – Op de vierde dag van het Medemblik Regatta Nautiek Festival gebeurt er steeds meer op het land. Terwijl de zeilers hun wedstrijden varen, vermaken kinderen zich met clinics powerkiten en worden de wedstrijden vanuit het reuzenrad gevolgd.

Toekomstige talenten worden enthousiast gemaakt voor de zeilsport bij Optimist on Tour in de Oosterhaven in Medemblik. Hier maken kinderen tussen de 8 en 12 jaar namelijk gratis kennis met zeilen, kanovaren en suppen onder begeleiding van enthousiaste gecertificeerde instructeurs. Ilse Köpping, hoofdinstructrice van Optimist on Tour, vertelt: “We meren al een aantal jaar aan in Medemblik en hebben goede samenwerkingen met lokale verenigingen, dit werpt absoluut zijn vruchten af. We merken dat de doorstroom van kinderen naar een vereniging steeds groter wordt, zoals bij WSV Bestevaer waar we aanstaande zondag op de vereniging nog een Optimist on Tour organiseren!”

Tekst loopt door onder de foto

Clinic Powerkite – Regatta Center Medemblik. (Foto: Saander van der Borch)

Ook voor de net iets oudere kinderen, de brugklassers, was er vandaag een sportkennismaking gepland. Zo’n 100 leerlingen lieten zich onderdompelen in de wereld van ‘urbansports’. Op het programma stond onder meer powerkiten, kitesurfen alleen dan op het land.

Van zeilen op het IJsselmeer naar E-sailing op je telefoon
Een primeur op de Medemblik Regatta: vandaag is het Nederlands Kampioenschap eSailing gelanceerd. Deze kick-off is georganiseerd in samenwerking met het Watersportverbond en is de officiële start van het NK eSailing. Het Nederlands Kampioenschap bestaat uit een serie wedstrijden en loopt tot 1 september. Arno van Gervan, directeur Watersportverbond: “eSports zijn wereldwijd erg in opkomst. Door de samenwerking die World Sailing is aangegaan met Virtual Regatta kunnen wij als land vroegtijdig mee kijken en testen in deze ontwikkeling van de sport.”

Pendel-en veerdienst
Om gemakkelijk van de Oosterhaven naar het Regatta Center in Medemblik te komen maken bezoekers gebruik van van de Citytours pendeldienst en de Rapsody veerdienst. Morgen is deze dienst weer beschikbaar van 12.00 tot 17.00 uur, dat is zeker handig met het volle programma die laatste dag van het Medemblik Regatta Nautiek Festival in de planning heeft.

Bij de Oosterhaven vindt morgen het Nautiek Festival plaats. Zo meert Optimist on Tour voor de laatste dag aan, kan er meegevaren worden met reddingsboot ‘Prins Hendrik’ en is er muziek en dans op het podium. Om 17.00 uur is de prijsuitreiking van de wedstrijden en kan er aansluitend om 19.30 uur de film ‘Pirates of the Carribean – Dead men tell no tales’ gekeken worden vanaf een boot.

Heb je altijd al de races op het water van boven willen bekijken? Dat kan in het reuzenrad die staat op het Regatta Center! Helemaal spannend want morgen worden ook alle finalewedstrijden gevaren.

Bekijk het programma van morgen op medemblikregatta.org.

[signoff]

Reageren via facebook