11.4 C
Medemblik
24 februari 2021 20:09
Medemblik Actueel.

D66 Medemblik: “ozb fors omhoog is flater voor de VVD”

MEDEMBLIK – Fractievoorzitter Geert Mos laat er geen gras over groeien, over de begroting van de gemeente Medemblik 2021. In een reactie tegen Medemblik Actueel zegt Geert Mos: “De fractie van D66 is niet blij met deze begroting. Door een opeenstapeling van omstandigheden wordt zwaar bezuinigd op allerlei taken en gaat de ozb fors omhoog. Dit laatste is met name een flater voor de VVD, die de bevolking juist uitdrukkelijk lagere belastingen en heffingen heeft beloofd.

Wethouders scoren niet best

Ook de wethouders worden niet ontzien door Geert Mos, zo zegt hij tegen de redactie: “De diverse wethouders scoorden niet zo best door de meeste amendementen en moties te ontraden, ook waar dat naar onze mening niet nodig was. Dat verhinderde de raad niet toch zijn eigen keuzes te maken. D66 stemde mee met diverse amendementen om de voorgestelde bezuinigingen op de voorzieningen voor onze inwoners te verzachten.

Dure noodschool niet nodig

Geert Mos maakte zich donderdag ook sterk voor nieuwbouw in Abbekerk en de combinatie dorpshuis, school en kindfuncties. Mos: “In de gegeven situatie heeft onze fractie geprobeerd er het beste van te maken, door ondermeer een amendement in te dienen om in Abbekerk toch nieuwbouw te krijgen voor een combinatie van dorpshuis, school en kindfuncties. Op termijn is dat financieel best overzienbaar, omdat de school ook niet eeuwig meegaat. Een dure noodschool voor de bouwperiode is dan ook niet nodig. Helaas kwamen we hiermee een stem tekort voor een meerderheid.

Reageren via facebook