Medemblik Actueel.

Algemeen Politiek

Definitief nieuw energiezuinig zwembad Wervershoof

WERVERSHOOF – De kogel is door de kerk: er komt nieuwbouw voor zwembad de Zeehoek. De gemeenteraad heeft steun verleend aan een concept-plan dat binnenkort uitgewerkt gaat worden.

Op initiatief van VVD, PW2010 en GL heeft de raad uitgesproken dat het zwembadbestuur wordt aangewezen als ‘bouwheer’. Als het bestuur het zelf doet in plaats van de gemeente wordt een dure en tijdrovende Europese aanbesteding voorkomen. Een gemeente is dat wettelijk verplicht maar een stichting niet. Zonder Europese aanbesteding hebben lokale en regionale bedrijven ook meer kans bij de inschrijving. Het voorstel haalde een meerderheid met steun van CDA en PWF.

Ook is besloten om te kiezen voor een energieneutraal en (bij voorkeur) gas-loos zwembad. De bouwkosten zijn dan hoger, maar op de lange termijn verdienen de investeringen zich terug door lagere exploitatiekosten. Zo blijft het zwembad betaalbaar en kost het de gemeente minder subsidie. Iedereen heeft daar voordeel bij. Het voorstel voor energieneutrale bouw was een samenwerking van VVD, PW2010, GL, D66, CU, PvdA en PWF. 

Anneke van der Geest van PW2010 zegt over de komst van het nieuwe zwembad: “Al bij de eerste besprekingen in de commissie had PW 2010 nut en noodzaak aangegeven van een overdekt zwembad in de gemeente Medemblik. We noemden toen ook direct de westrand als goede locatie, omdat een dergelijke voorziening voor zoveel mogelijk inwoners van de gemeente bereikbaar moet zijn.”

Reageren via facebook