15.8 C
Medemblik
27 september 2020 09:46
Medemblik Actueel.

Foto: Omnidoom 999 (Wikipedia)

PWF: ‘Plan Spartanen voor blaashal Wognum prima oplossing’

WOGNUM – Het plan van S.V. Spartanen om een blaashal te plaatsen op het handbalveld valt bij het PWF in goede aarde. Zeker nu blijkt dat het plan van Spartanen de gemeenschap geen belastinggeld gaat kosten.

Siem Zeilemaker (PWF) zegt in een eerste reactie tegen Medemblik Actueel: ‘Spartanen wil het bedrag voor de huur of koop lenen van de gemeente en dat vervolgens vanuit de exploitatie volledig terugbetalen. Als de cijfers kloppen en de omgeving heeft er geen problemen mee Is dit een uitgelezen kans.

PWF heeft bij de laatste commissievergadering voorgesteld om het voorstel in de komende raadsvergadering (nu donderdag 4 juni) op de agenda te zetten. Deze datum is belangrijk, omdat de verenigingen de hal graag in gebruik willen nemen bij de start van het komend zaalsportseizoen.

De politiek van Medemblik is al een tijdje bezig met de sporthalproblematiek in Wognum. Er is een groot tekort aan sporthalruimte en daarom de vraag naar een 2e sporthal. 

De miljoenen vlogen door de lucht mede n.a.v. een rapport van de gemeente. Vervolgens is en wordt er ook flink gesteggeld over de plaats. Alles staat nu stil vanwege de financiële crisis waarin Medemblik verkeert, maar als de verenigingen dit zelf kunnen bekostigen wordt dit een haal ander verhaal.’

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?