Honderden miljoenen extra voor de sluizen Afsluitdijk door rekenfoutje.

DEN OEVER – Onvolledige gegevens zorgen er nu voor dat er een vertraging is ontstaan van zeker 3 jaar en daarnaast een rekening die kan oplopen tot vele honderden miljoenen euro’s.

Lees ook: Renovatie Afsluitdijk duurt ruim 3 jaar langer door ontwerpfout spuisluizen

Bij het maken van de berekeningen voor het ontwerp van de nieuwe spuisluizen is naar voren gekomen dat er een aanpassing nodig is aan het ontwerp van de nieuw te bouwen spuisluizen als gevolg van een noodzakelijke aanpassing van de hydraulische randvoorwaarden door Rijkswaterstaat. Hierdoor kon de bouw van de nieuwe spuisluizen niet zoals gepland eind 2019 starten.

Wie de honderden miljoenen extra gelden moet gaan betalen is nog onduidelijk, of het de leverancier van de gegevens is of een andere partij, wel heeft de minister al laten weten dat er extra geld uit het Deltafonds zal worden gehaald waarmee de overheid deels de verantwoordelijkheid op zich zal nemen.

Lees ook: Eindelijk, de Afsluitdijk gaat nu echt op de schop

Reageren via facebook