6.4 C
Medemblik
18 januari 2021 18:11
Medemblik Actueel.

Geen controle hondenbelasting door Covid-19

MEDEMBLIK – Normaal gingen deze weken de controleurs op pad om bij mensen te controleren of zij wel of geen hond hebben en daar de hondenbelasting voor betalen. Maar door de Covid-19 pandemie heeft de gemeente Medemblik besloten om de controle hondenbelasting tot nader order uit te stellen.

Zolang de huidige coronamaatregelen gelden zullen er geen controles worden uitgevoerd.. Zodra de maatregelen worden verlicht dan zullen de controleurs weer op pad gaan.

Afschaffing hondenbelasting

Voor verreweg de meeste eigenaren van de trouwe viervoeters is het betalen van hondenbelasting een belachelijke vorm van belasting heffen, de inkomsten van deze belasting worden volgens de hondeneigenaren maar minimaal gebruikt om het leven van de honden binnen de gemeente Medemblik leuker te maken.

Zo roepen de hondeneigenaren in Wervershoof al langere tijd dat ze graag een afgesloten terreintje willen hebben waar honden met elkaar kunnen spelen en ravotten, maar ook is de roep om meer vuilnisbakken door velen nog niet ingewilligd. Zo willen de bezoekers van bijvoorbeeld het Vooroever dat er veel meer vuilnisbakken komen om daar de zakjes met poep in te kunnen deponeren.

De gemeenteraad heeft tijdens de gemeenteraadsvergadering van november 2019 besloten dat de hondenbelasting gaat worden afgeschaft. VVD, D66 en BAMM wilden dat al per dit jaar afschaffen maar daar gingen diverse partijen niet mee akkoord. Nu zal de hondenbelasting per 2023 worden afgeschaft.

Reageren via facebook