Column Dirk Steltenpool (VVD): “Tijd voor beleid!”

De hele wereld heeft veel last van het coronavirus. Ik denk dat onze Rijksoverheid het goed doet door niet te bezuinigen maar juist nu investeren!

I.p.v. het accepteren van een toenemende werkloosheid met grote financiële onzekerheid is onze regering op de goede weg. We moeten verder kijken. Hopelijk is er spoedig een goed werkend vaccin. Dan kan iedereen stapsgewijs het leven weer oppakken.

Ook in de gemeente Medemblik moeten we blijven investeren. Maar de financiën staan wel onder druk. Vooral door grote tekorten op het sociaal domein en de jeugdzorg. Het Rijk heeft deze taken aan de gemeenten gegeven maar het budget dat we krijgen is lang niet toereikend. We zijn echter wettelijk verplicht het te betalen, dus is er amper mogelijkheid om hierop  te besparen.

Ik ben daarom van mening dat de gemeente weinig kan doen aan de oorzaak van de grote tekorten bij de jeugdzorg. Leg de rekening bij de Rijksoverheid! Bijna alle gemeenten hebben nu een noodkreet afgegeven. We hopen dat er daarom meer geld wordt vrijgemaakt.

We kunnen ook kijken waar we kunnen besparen. Want corona zorgt er ook voor dat thuiswerken goed mogelijk is en voordelen biedt. Misschien is ons gemeentehuis nu veel te groot vanwege al die medewerkers die thuis werken. Het lijkt mij goed als we gaan onderzoeken of we misschien wel een toren van de gemeente vrij kunnen maken en verhuren. Zo zie je maar, je moet ook creatief zijn in moeilijke tijden.

Dirk Steltenpool
Raadslid VVD
Dirk.steltenpool@raadmedemblik.nl

1 thought on “Column Dirk Steltenpool (VVD): “Tijd voor beleid!”

Comments are closed.