16.5 C
Medemblik
22 september 2020 13:38
Medemblik Actueel.

Foto: Margreet Schermer

Onderzoek naar waterafvoer Admiraliteitsweg Medemblik

MEDEMBLIK – Afgelopen maandag hadden de weergoden het voorzien op  Medemblik en de omgeving van Medemblik. Korte maar soms hevige buien zorgden er voor dat de Admiraliteitsweg tegenover MFC De Muiter weer een rivier i.p.v. een weg werd.

Woordvoerder Jacqueline IJzerman van de gemeente Medemblik: “Als het heel hard regent kan op veel plekken water op straat ontstaan. Dit veroorzaakt tijdelijke hinder. Dat gebeurde maandag ook aan de Admiraliteitsweg. Maandagochtend viel er in Medemblik rond de 18 mm in korte tijd. Dat kon het riool aan de Admiraliteitsweg niet meteen afvoeren. 

Bij het herinrichten van de Admiraliteitsweg in 2010 is rekening gehouden met de toen geldende ontwerpnormen voor waterafvoer. Door klimaatverandering gaan korte, heftige buien echter vaker voorkomen. Daarom onderzoeken overheden of er noodzaak is om de inrichting hierop aan te passen. De gemeente Medemblik werkt daar in regionaal verband aan.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?