Fysiotherapie Medemblik: ‘Claudicatio Intermittens of Etalagebenen’

Etalagebenen is een slagaderziekte, waardoor je een probleem krijgt met de bloedtoevoer naar de beenspieren. Tijdens het lopen hebben de beenspieren meer zuurstof nodig en als de beenslagaders die zuurstof niet kunnen aanvoeren, worden de spieren  pijnlijk. Als het lopen stopt, neemt de zuurstofbehoefte af en trekt de pijn weg.

Het is al vaak aangetoond dat dotteren  weliswaar snel resultaat geeft , maar het blijkt minder duurzaam. Stoppen met roken, gezonde voeding, frequent bewegen, trouw de voorgeschreven medicatie gebruiken om het risico op hart- en vaatziekten te verkleinen, dat is waar het om draait!

Wat heel goed werkt is het volgen van  looptraining op een lopende band 2x per week volgens een bepaald schema. Na 3 maanden is er echt resultaat en kun je buiten een grotere afstand lopen.

Wij bieden in onze praktijk deze training aan onder begeleiding van Rian Kooij of Erny Sinke. Zij zijn  aangesloten bij het Chronisch Zorgnet, waar de vaatspecialisten ook zijn aangesloten. Een verwijzing voor deze therapie kan ook via de huisarts!

Reageren via facebook