11.4 C
Medemblik
25 oktober 2020 08:55
Medemblik Actueel.

Ingezonden: Veilig verkeer op de Westerdijk Medemblik

MEDEMBLIK – (Ingezonden) De wegversmalling bij de sluis aan de Westerdijk in Medemblik is al jaren een doorn in het oog van vele Medemblikkers. Het is onoverzichtelijk voor wie van de Westerdijk komt en voor wie vanaf de Westerzeedijkweg/Randweg komt, die kan de situatie wel goed inschatten. Dat moet anders,  misschien de situatie omdraaien.

De gemeente heeft de snelheid op dit punt bepaald op 50km/u. Navraag bij de gemeente kreeg een Medemblikker van het Hoogheemraadschap te horen waarom voor deze oplossing was gekozen: “Doordat de bestuurder vanaf de molen moet afremmen voor de richting ZW zal de snelheid omlaag gaan. Als de situatie wordt omgedraaid kan de bestuurder direct doorrijden wat een negatief effect heeft op de gereden snelheid ( de snelheid gaat omhoog). Vanuit NW heeft de automobilist nog geen hoge snelheid doordat hij vanaf het  kruispunt komt.”

Een citaat uit correspondentie richting het Hoogheemraadschap: “Dit geldt als bijdrage voor een oplossing voor een wegversmalling, maar uiteraard laat ik de weg vrij voor iedereen die iets beters heeft. Aan u of u hier iet in ziet, financieel moet deze bijdrage nog beoordeeld worden.

De Medemblikker draagt dit voorstel aan om de overzichtelijkheid op deze plek beter te maken. Zal de weggebruiker dit ook als oplossing ervaren? Misschien snelheid omlaag, de buffer en doorstroming omhoog. Omdat de situatie niet veilig is, mijdt hij deze plek..

Reageren via facebook