N240 Medemblikkerweg is levensgevaarlijk

MEDEMBLIK – Dit blijkt uit een onderzoek gehouden door de ANWB die heeft onderzocht hoe gevaarlijk de provinciale wegen zijn. Uit dit onderzoek komt naar voren dat een vijfde van alle verkeersdoden op provinciale wegen vallen.

Een hoog cijfer zeker als u weet dat maar 6% van de wegen in Nederland als provinciale wegen zijn aangemerkt. In Nederland zijn de afgelopen vier jaar 427 personen overleden op een provinciale weg of fietspad. De provincie is verantwoordelijk voor de veiligheid van de weg. Dat is een belangrijke taak, het gaat om leven en dood. De ANWB zet zich er voor in dat iedereen veilig onderweg kan zijn. Onder andere door te pleiten voor een veilige inrichting van de weg.

N240 Medemblikkerweg.

De N240, beter bekend als de Medemblikkerweg tussen Medemblik en Wieringwerf kleurt op de interactieve kaart van de ANWB rood wat wil zeggen dat deze weg gevaarlijk is en er een hoge kans op een (dodelijk) ongeval is.

De Provincie Noord-Holland weet van de (on)veiligheid van de Medemblikker weg af en heeft daarom besloten dat in 2020 deze weg op de schop gaat om zo de verkeersveiligheid te verhogen.

[signoff]

Reageren via facebook