15.1 C
Medemblik
7 juli 2020 20:01
Medemblik Actueel.

Projectontwikkelaar oude politiebureau Wognum wil geen brandweeroefeningen meer.

WOGNUM – Op 29 september 2017 heeft de fractie van PWF voor het eerst schriftelijke vragen gesteld over de brandweerkazerne in Wognum. Op 24 november heeft PWF wederom schriftelijke vragen gesteld. Op 11 januari heeft Pieter Koning van Progressief West-Friesland een bespreeknotitie ingebracht in de commissie ruimte.

Waar gaat het de fractie van PWF om. De brandweer Wognum oefent wekelijks bij de kazerne met de hulpverleningsvoertuigen. Dit gebeurt wekelijks en niet zoals het college aangaf een enkele keer. Personeel van de  brandweer heeft aangegeven dat het voor hen een groot struikelblok zou worden als zij deze avonden wekelijks op een andere locatie uit moeten voeren.

Lees ook: Veiligheidsregio komt met ‘Brandweer 360’

De brandweer zouden, mogelijk, deze avonden op een andere locatie uit moeten voeren. Dit omdat een ontwikkelaar het oude politiebureau heeft opgekocht en daar appartementen in wilt bouwen. Vanwege het vermoede geluidsoverlast zou de brandweer op een andere locatie moeten gaan oefenen. Volgens PWF de wereld op zijn kop. Bijna alle fracties in de gemeenteraad van Medemblik hebben aangegeven het hiermee eens te zijn. De brandweer moet kunnen blijven oefenen op de huidige locatie.

PWF krijgt wederom signalen binnen dat het er sterk op lijkt dat tegen de wensen van de raad in, de brandweer zijn avonden toch op een andere locatie moet gaan houden.

Lees ook: Tekort aan vrijwilligers breekt brandweer Medemblik op

PWF heeft hierover de navolgende vragen:

  1. Klopt het dat er al weer besprekingen zijn geweest met de ontwikkelaar over het geluid wat de brandweer tijdens oefeningen maakt?
  2. Zo ja, wat zijn de uitkomsten van deze besprekingen?
  3. Zo nee, waarom heeft u dit nog niet gedaan, gezien de urgentie?
  4. Is het uw insteek dat de brandweer op de huidige locatie bij de brandweerkazerne mag blijven oefenen?
  5. Zo nee, waarom heeft u de mening van de gemeenteraad Medemblik, naast zich neer gelegd?
  6. Graag hoort PWF wat de mening is van het college. Is het college van mening dat de brandweer kan blijven oefenen op de huidige locatie bij de brandweerkazerne Wognum of dient zij voor het oefenen te verkassen?

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?