Medemblik Actueel.

Algemeen Bedrijven

Draka Polymer Films in zwaar weer…

ENKHUIZEN – Er is voorzichtige positiviteit over een doorstart van kunstverwerkingsbedrijf Draka Polymer Films in Enkhuizen. Dat zegt bewindvoerder Axel de Groot tegen NH Nieuws. Het bedrijf verkeert in zwaar weer nadat een overname door buurbedrijf Renolit werd afgeblazen en de schuldenlast opliep naar vijf miljoen euro.

Eerder deze week vroeg het bedrijf uitstel van betaling aan. “Het is nog te vroeg om er met zekerheid wat over te zeggen, maar de bank werkt mee. Daardoor kunnen we gewoon nog betalingen doen. Meestal zie je dat als de bank zich terugtrekt dat het vrij snel een faillissement wordt”, aldus de bewindvoerder.

Al langer problemen
Het gaat al langer niet goed met het bedrijf, dat onder meer folie maakt voor kantoorartikelen. Draka heeft veel last van concurrentie uit het verre oosten. Een oplossing leek met de overname door Renolit in de maak. Maar doordat de procedure van de mededingingsautoriteiten langer duurde dan verwacht, trok die zich op het laatste moment terug.

Datzelfde Renolit is nu één van de schuldeisers. Er wordt gedacht dat het bedrijf via deze weg Draka alsnog goedkoper wil overnemen, maar Renolit ontkent dat. De bewindvoerders streven naar een zelfstandige doorstart van Draka. “De voorkeur is om zelf een regeling met de schuldeisers te treffen, maar we kijken daarnaast ook naar andere gegadigden”, aldus de Groot.

Binnen drie weken duidelijkheid
Het zijn onzekere tijden voor de 150 man personeel. “Maar we kunnen ze blijven doorbetalen en hebben ze ook gevraagd om gewoon hun werk te blijven doen”, zegt de Groot. De bewindvoerders hebben tot uiterlijk 21 mei om een oplossing te zoeken, maar verwachten zelf binnen één tot drie weken duidelijk te hebben of Draka te redden is.

FNV bezorgd
Tegenover NH Nieuws laat FNV-bestuurder Jullie Schouten weten bezorgd te zijn over het bedrijf. “Het gaat al jaren niet goed, maar het is positief dat de bank wil meewerken aan een oplossing. We zijn benieuwd naar de plannen en hebben volgende week een gesprek met de directie.”

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook