6.3 C
Medemblik
26 februari 2021 04:59
Medemblik Actueel.

Controle hondenbelasting gaat van start

MEDEMBLIK – Vanaf 19 oktober gaan de controleurs huis-aan-huis controleren op het bezit van honden. Voor de ondersteuning bij de uitvoering van de controle is het bureau LEGITIEM B.V. in de arm genomen. De controleurs bellen bij alle inwoners van de gemeente aan om het hondenbezit te inventariseren. Als de controleur bij u aanbelt, kan hij zich legitimeren.

Het aantal honden dat u bezit, bepaalt de hoogte van de aanslag hondenbelasting. Het tarief per hond per jaar bedraagt in 2020 € 47,10 voor de eerste hond. Voor het bezit van een tweede hond bedraagt het tarief € 94,20. Het tarief voor elke volgende hond bedraagt € 149,90 per hond.

De hondenbezitter is verplicht aangifte te doen van het hondenbezit. U kunt aangifte van uw hond doen door het aangiftebiljet in te vullen op onze website www.medemblik.nl. U dient hiervoor in te loggen met uw DigiD. U kunt het formulier ook per e-mail of telefonisch aanvragen, via info@medemblik.nl of tel. 0229 85 60 00.

Verhuist u in de loop van jaar naar een andere gemeente, dan krijgt u automatisch vermindering van de aanslag voor de rest van het jaar. Als datum van de verhuizing geldt de datum waarop u zich bij de nieuwe gemeente laat inschrijven. Als de hond in de loop van het jaar overlijdt of er op een andere manier afscheid wordt genomen van de hond kunt u deze afmelden via ons afmeldformulier en ontvangt u ook een vermindering voor de rest van het jaar.

Reageren via facebook