Ouder van een transgender tijdens Regenboogweek – Webinar

MEDEMBLIK – De regenboogweek is van 9 t/m 18 oktober en gaat vanwege de extra coronamaatregelen dit jaar in aangepaste vorm door. Op zaterdag 10 oktober staat van 20:00 tot 21:30 uur de online bijeenkomst ‘Ouder van een transgender geprogrammeerd. Ervaringsdeskundig Kirsten vertelt tijdens dit webinar over hoe haar dochter haar zoon werd. Deze bijeenkomst is een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp.

Het is een hele toegankelijke en interactieve sessie. “Iedereen kan meedoen, je hoeft je niet te registreren en je kunt met al je vragen terecht, ook die vragen die je misschien niet durft te stellen. Ik zal ze allemaal beantwoorden”, vertelt Kirsten over haar online bijeenkomst.

Ik vertel over mijn persoonlijke situatie. Over hoe wij de verandering hebben meegemaakt. Want niet alleen je kind maakt een verandering mee, maar het hele gezin. Een transitie raakt altijd meerdere mensen. En iedereen heeft daarin zijn eigen emoties. Ik zelf had bijvoorbeeld veel last van verdriet om de dochter die ik kwijtraakte. Dat was een rouwproces. Want hoe geef je het kind dat je verliest een plekje? En tegelijkertijd betekent dat weer niet dat je niet waanzinnig blij bent met je nieuwe kind. Maar ik ga het niet alleen over mijn eigen situatie hebben. Ik zal het ook breder trekken. Want het is opvallend hoe weinig kennis er nog steeds over dit onderwerp is. Ik ga uitleggen wat een transgender is en hoe genderidentiteit werkt. Uitleggen dat het geen modeverschijnsel of fase is. De kennis over dit onderwerp moet echt beter, want daarmee kan een heel stuk sociale acceptatie verbeterd worden”, legt Kirsten uit.

De webinar is zoals eerder vermeld anoniem te volgen. Vragen stellen gaat ook anoniem. De webinar is te volgen via de meer informatie- link in het programma op www.medemblik.nl/regenboogweek. Op deze website staat ook alle actuele informatie rondom de activiteiten van de regenboogweek.

Reageren via facebook