Komt er een verbod op houtkachels in Medemblik….

MEDEMBLIK – Is het gedaan met het hakken van houtblokken voor de kachel/Openhaard? Binnen de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) speelt op dit moment de vraag of er geen verbod moet komen op het stoken van hout in houtkachels en/of openhaarden. De reden hierachter is dat er verschillende (gevaarlijke) stoffen vrijkomen zoals fijnstof, koolmonoxide, verschillende luchtige organische stoffen en PAK’s (polycyclische aromatische koolwaterstoffen). 

De gemeente Leeuwarden is nu binnen het VNG bezig om een motie in te dienen die er bij het rijk op moet aandringen om een aantal maatregelen om overlast van houtrook en alle bijhorende gezondheidseffecten in te stellen die deze effecten op de gezondheid moet terugdringen.

Dat Leeuwarden niet alleen staat in deze kwestie blijkt wel uit het feit dat ook een gemeente als Amersfoort zich achter deze motie heeft geschaard. Het lijkt een kwestie van tijd voor ook de zo gezellige hout gestookte kachel/openhaard waar je in de winter gezellig bij kan weg doezelen verboden wordt verklaard.

 

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.