15.1 C
Medemblik
7 juli 2020 21:23
Medemblik Actueel.

Siem Zeilemaker: ‘Medemblik al 25 jaar stankoverlast van de Vuilstort’


MEDEMBLIK – Destijds al geprotesteerd voordat de Vuilstort er kwam (Aktiecomite Nee tegen de Vuilstort, het stadhuis bezet, vuinis op de stoep bij (destijds) burgemeester Knorr van de Wieringermeer, maar het was niet tegen tee houden. Later kwam daar de composteringsinstallatie en de biovergisting bij. Allemaal op het terrein van HVC.

Vorig jaar was de stank een periode heel verschrikkelijk, omdat er filters vervangen moesten worden. Dat zal nodig zijn, maar moet dat met Westenwind? Overlast is er “gewoon” heel regelmatig bij Westenwind.

Ook vorige week was het weer een drama. Ik heb toen (en gelukkig ik niet alleen) meteen een meldingsformulier via de site van de controlerende instantie, de ODNZKG, OmgevingsDienstNoordzeeKanaalGebied) ingestuurd en zo waar, ik werd gebeld. En vanmorgen mensen van de ODNZKGop bezoek gehad.

Zij geven aan er bovenop te zitten wat stank betreft en willen graag horen wanneer er klachten zijn. Zij zeggen in ieder geval op maandag, dinsdag en donderdag direct te gaan controleren.
Ik heb ze gewezen op het feit dat je via hun site alleen via een contactformulier kunt klagen en dat dat niet werkt.

Klagen kan nu ook via tel.nr. 088-5670200.

Hoe meer mensen klagen, hoe beter. Uiteraard als het over stank gaat. Ook als je niet weet waar de stank vandaan komt. Ik heb gevraagd of er niet eens een avond belegd kan worden voor bewoners met klachten. En dan niet bij HVC, maar ‘gewoon” ergens in Medemblik. En zowaar, dat hebben ze toegezegd. Zal nog wel ff duren, want eerst willen ze nog de resultaten van de “snuffelpalen’ in kaart brengen.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?