9.1 C
Medemblik
23 oktober 2020 10:42
Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkt

Wat eten wij vandaag: Biefstuk met bonensalade en gorgonzola

Biefstuk met bonensalade en gorgonzola

Wat eten wij vandaag: Biefstuk met bonensalade en gorgonzola Wat eten wij vandaag: Biefstuk met bonensalade en gorgonzola Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 3 el. olijfolie
  • 1 tl. verse tijm of, fijngehakt
  • 1 tl. rozemarijn, fijngehakt
  • 400 g. biefstukken
  • 500 g. haricots verts of, afgehaald
  • 500 g. sperziebonen, afgehaald
  • 200 g. gorgonzola
  • 150 g. rucola, grof gesneden
  • 1 kropje radicchio, in repen
  • 1 bakje cherry-/kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 100 ml. olijfolie extra vergine
  • 2 el. balsamicoazijn

Instructies

  1. Meng de olijfolie met de tijm. Bestrooi de biefstuk met zout en peper en wrijf het vlees in met de tijmolie.
  2. Kook de haricots verts in 5-6 minuten beetgaar. Giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken.
  3. Rooster de biefstuk circa 2 minuten per kant op de barbecue of in de grillpan. Zet de gorgonzola in een ovenvast schaaltje aan de zijkant erbij tot de kaas licht smelt.
  4. Meng de rucola met de radicchio en verdeel de haricots verts met de tomaatjes en rode ui erover. Meng de knoflook met de olijfolie extra vergine, balsamicoazijn, zout en peper.
  5. Snijd de biefstuk in plakken en leg het vlees op de salade. Besprenkel met de balsamicodressing en verdeel de gorgonzola over de salade.

Reageren via facebook