Menu van de dag – gebakken macaroni met kaas
Recipe Type: Hoofdgerecht
Cuisine: Italiaan
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Lekker met een groene salade
Ingredients
- 400 g macaroni, vlugkokend (Honig)
- zout
- 50 g boter
- 50 g bloem
- 6 dl melk
- 150 g gorgonzola, in stukjes
- 150 g schouderham, in repen
- 3 tomaten, in partjes
- 25 g belegen kaas, geraspt
Instructions
- Kook de macaroini in ruim water met zout volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
- Giet de macaroni af.
- Smelt de boter en roer de bloem erdoor.
- Laat het mengsel 3 minuten op een laag vuur pruttelen.
- Schenk beetje bij beetje de melk erbij.
- Roer het telkens tot een egaal mengsel.
- Ga door tot alle melk opgebruikt is.
- Roer de gorgonzola erdoor en voeg zout naar smaak toe.
- Schep de saus door de macaroni en doe het mengsel over in een ovenvaste schaal.
- Druk de ham en tomaten in de macaroni.
- Strooi de geraspte kaas erover.
- Zet de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven (200ºC).
Reageer