Menu – Scampi’s in pittige tomaten-roomsaus
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 24 grote garnalen (gepeld) of
- 500 g wokgarnalen naturel (ontdooid) of
- 500 g cocktailgarnalen
- 15 el olijfolie
- 1 teentje knoflook (fijngehakt)
- 0,5 rode paprika (in kleine blokjes, zonder zaadjes)
- 0,5 el paprikapoeder
- 0,5 el kerriepoeder
- 2 tomaten (in kleine blokjes, zonder zaadjes)
- 1 scheutje cognac
- 200 ml kookroom
- 1 el platte peterselie (gehakt)
- 1 stokbrood (in plakken)
Instructions
- Dep de scampi’s of garnalen droog.
- Verhit een scheutje olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook glazig.
- Bak de paprika even mee.
- Schep de scampi’s of garnalen erbij met het paprika- en kerriepoeder.
- Meng de tomatenblokjes erdoor en blus af met de cognac.
- Voeg de kookroom toe en kook iets in.
- Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de peterselie.
- Serveer het stokbrood bij de scampi om te dippen.
Notes
[b]Tip: Vervang in dit recept de paprika- en kerriepoeder door piripiri-kruiden. Je kunt de scampi’s of garnalen ook flamberen. Belangrijk hierbij: wees voorzichtig en zet de afzuigkap uit! Steek de cognac aan en giet de kookroom erbij als de vlammetjes gedoofd zijn.[/b]
Reageer