16.5 C
Medemblik
22 september 2020 12:45
Medemblik Actueel.

Nu is de foto een mooie fotoshop gemaakt door iemand die ook zeer behept is met het IJsselmeer, maar of het IJsselmeer ooit zo zal blijven... De (nabije) toekomst zal het ons leren. (Foto: Roel Sint)

Is dit het doemscenario voor het IJsselmeer ?

MEDEMBLIK – Eilandjes voor de kust van Andijk, een enorm windmolenpark bij de Afsluitdijk, drijvende eilandjes her en der in het IJsselmeer… is de toekomst van het IJsselmeer ééntje van 1 drooggemalen binnenwater?

In de strijd naar ruimte om schone, groene energie op te wekken gaat men ver, Rijkswaterstaat maak plannetjes voor (zonne)eilanden in het IJsselmeer, windturbines op de dijk tussen Medemblik en Den Oever en de Provincie zet haar plannen voor nog meer windturbines op het vasteland gewoon door..

Maar ook de roep om ruimte om huizen te bouwen wordt luider en luider, en de wet staat niet toe dat buiten de stads/dorpsgrens woningbouw wordt gepleegd en dus is dempen van het IJsselmeer een oplossing. Een groot deel van het IJsselmeer is Medembliks grondgebied en dus ligt de mogelijkheid voor bouwen voor de hand.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?