Medemblik Actueel.

Foto aangeleverd
Algemeen

Wandelbrug over het Egboetswater officieel in gebruik genomen

[adrotate group="2"]

OOSTWOUD – Vrijdag 12 mei werd de nieuwe wandelbrug over het Egboetswater officieel in gebruik genomen. Wethouder Harry Nederpelt en directeur Karel Schoenaker van het Recreatieschap verzorgden de OpeningsWandeling samen met wandelliefhebbers uit Hauwert.

De wandelbrug is eind vorig jaar gerealiseerd. Hiermee is het natuurgebied rond de Egboet uitgebreid met ongeveer 1 kilometer extra wandelpad waardoor er meer mogelijkheden voor rondjes zijn ontstaan. Een ruig pad door het weiland, dat het beste met laarzen kan worden betreden. Met de realisatie van de brug is een optimaal recreatief wandelroutenetwerk ontstaan in en rond het Egboetswater.

De realisatie van de wandelbrug is een gezamenlijke inspanning van het Recreatieschap Westfriesland en de gemeente Medemblik. Beide instanties vinden het belangrijk dat bewoners en toeristen kunnen genieten van het Westfriese landschap. De gemeente heeft de financiering op zich genomen. Als onderdeel van de economische uitvoeringsagenda Medemblik is het doel van de gemeente om ieder jaar een recreatief knelpunt op te lossen. Het Recreatieschap heeft de plek aangewezen en de bouw van de brug begeleid.

Natuur- en Recreatieplan Westfriesland

De realisatie van het wandelrondje in het Egboetswater maakt deel uit van het Natuur- en Recreatieplan Westfriesland, dat in 2016 in opdracht van het bestuur van het Recreatieschap is opgesteld. Op termijn wordt het opgenomen in het wandelnetwerk Westfriesland en zal het aansluiten op het wandelnetwerk dat momenteel over heel Noord-Holland wordt uitgerold.

Natuurgebied Egboetswater

Egboetswater is een rustig en weids natuurgebied ten noorden van Hauwert. Voor natuur- en vogelliefhebbers een zeer interessant gebied met water, bos en weide. In het Egboetswater kun je fietsen, wandelen, varen en van de natuur genieten. Het Egboetswater is alleen toegankelijk per fiets, te voet of per boot. De auto kan geparkeerd worden op een van de parkeerterreinen aan de grens van het gebied. Je kunt er even uitwaaien of een flinke trekking maken. Er is een ligweide met speelmogelijkheden en er is afmeergelegenheid voor boten. Ook visliefhebbers kunnen hier uren vertoeven.

Reageren via facebook