16.6 C
Medemblik
10 juli 2020 15:08
Medemblik Actueel.

Brandstichting Oortje Medemblik Update

MEDEMBLIK – Of een overschot aan drank de oorzaak is of iets anders, maar dat diegenen die afgelopen nacht het uitlaatveld/parkje bij het Oortje in Medemblik in de fik hebben gestoken worden ontzettend bedankt door de buurtbewoners.

Niet alleen een stuk gras is weggebrand, ook struiken zijn zwaar beschadigd en een prullenbak moesten het ontgelden door deze hersenlozen.  Maar niet alleen op het Oortje was het raak vannacht, ook de nieuwe Moskee bij de Muiter moest het ontgelden, een vlaggemast werd afgebroken, tuinhekken moesten het ontgelden en rond 2 uur vannacht werden de omwonenden van de garages in de Bottelierstraat wakker gemaakt door jongeren die met flessen gooiden en tegen de garagedeuren trapten en ook daar een paar tuinhekken omtrapten.

Mogelijk zijn van deze actie bewegende beelden gemaakt, 1 van de omwonenden roept de jongens ook op om zichzelf aan te geven om de straf nog iets dragelijker te maken. Hoe de gemeente gaat reageren op wederom een grote grote sloop- en vernielronde in Medemblik is nog onduidelijk, bij eerdere keren dreigde de gemeente met intrekking van de vergunningen voor dit soort feesten als dit gedrag niet zou stoppen.

Totale schadebedrag van wat het slooptuig afgelopen nacht heeft aangericht loopt in de vele duizenden euro’s.

Update: De brand blijkt afgelopen middag te zijn gesticht door een groepje jongens die daar flessen terpentine, gasflesjes en een stuk of 10 doosjes lucifers hebben laten ontploffen. Spelende kinderen zijn van schrik naar huis gerend. Een omwonende heeft de brand kunnen blussen.  De jongens droegen baseballpetjes volgens de mensen die het hebben zien gebeuren.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?