Werkdruk ambtenaren gemeente Medemblik hoger door de Tozo-regeling

MEDEMBLIK – Bij de uitvoering van de derde ronde van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) wordt meer van de gemeente verwacht. Er moet onder meer een toets op beschikbare geldmiddelen worden uitgevoerd. Ook moet de gemeente ondersteuning bieden bij de heroriëntatie van zelfstandigen op de arbeidsmarkt.

Zo kunnen zelfstandig ondernemers geen aanspraak maken op een uitkering levensonderhoud als het huishouden meer dan 46.520 euro bezit. Het gaat daarbij om contant geld, bank- en spaartegoeden en beleggingen.

Aanvragers moeten bij hun aanvraag verklaren dat zij onder dat bedrag uitkomen. De gemeente moet steekproefsgewijs achteraf controleren of er inderdaad niet meer dan 46.520 euro voor het huishouden beschikbaar is.

De gemeente moet ook aan de bak om met zelfstandigen het gesprek aan te gaan over omscholing.

Reageren via facebook