Bakkerijmuseum Medemblik blij verrast met steun Mondriaan Fonds

MEDEMBLIK – Jacco Spil, directeur van het Bakkerijmuseum in Medemblik, is blij met de steun van het Mondriaan Fonds. Het Mondriaan Fonds heeft besloten om het museum een bijdrage geven van 60.000 euro in deze coronacrisis..

Volgens Jacco Spil komt deze bijdrage ook op het juiste moment. De bezoekers aantallen blijft behoorlijk achter bij die van 2019 door de coronacrisis en kan men het hoofd nog net boven water houden. Maar ondanks de crisis en wat bij veel musea wel het geval is dat personeel moet worden ontslagen, is het bij het Bakkerijmuseum niet zover gekomen. Door gebruik te maken van het geld dat deels bestemd was voor de grote verbouwing kan het Bakkerijmuseum deze mensen in dienst houden, en de 60.000 euro kan dan weer worden gebruikt om deze gaten weer te dichten.

Begin 2021 gaat het Bakkerijmuseum aan de grote verbouwing beginnen. Jacco Spil vertelt over de gevels die samen 1 gevel gaan vormen, de bovenverdiepingen van beide panden die 1 geheel gaan vormen en de komst van een koffiehoekje.  Deel 2 van de verbouwing volgt dan later in 2021, dan wordt de achterste deel van het Bakkerijmuseum aangepakt en komt er een nieuwe lift en worden ook de toiletten vernieuwd.

Reageren via facebook