6.3 C
Medemblik
26 februari 2021 05:12
Medemblik Actueel.

Coronacrisis en bezwaren staan snelle realisering blaashal Wognum in de weg

WOGNUM – De komst van een tijdelijke sporthal op het terrein van SV Spartanen, om zo het tekort aan binnensportruimte op te lossen, zal waarschijnlijk niet op korte termijn gerealiseerd kunnen worden. SV Spartanen wil een lening bij de gemeente afsluiten om de blaashal op het handbalveld te kunnen realiseren, maar dat stuit weer op weerstand bij omwonenden. 

Maar ook de coronacrisis zorgt ervoor dat er twijfels zijn gerezen of de hal er nu nog wel moet komen. In een gesprek tussen SV Spartanen en wethouder Dirk Kuipers (Financiën) heeft SV Spartanen de wens wel uitgesproken om zoveel mogelijk de omwonenden tegemoet te komen en de bezwaren te willen verhelpen om zo toch de blaashal te kunnen gaan plaatsen.

Maar SV Spartanen is zich er ook degelijk van bewust dat de coronacrisis die ons treft een reële bedreiging met zich meebrengt, SV Spartanen wil niet het risico lopen dat er straks een hal staat die niet gebruikt kan worden vanwege de coronacrisis en een mogelijke 2e lockdown.

De komst van de blaashal is wel strijdig met het bestemmingsplan maar met een tijdelijke, voor de duur van maximaal 10 jaar, is het mogelijk om af te wijken van het bestemmingsplan. Om deze vergunning te krijgen is de reguliere WABO-procedure nodig die 8 weken in beslag neemt.  De gemeente heeft al laten weten mee te willen werken aan een vergunningsprocedure zodra SV Spartanen een formele aanvraag heeft ingediend. Maar of de vergunning dan ook daadwerkelijk gaat worden verleend hangt van veel meer zaken af..

Wel zal de gemeente Medemblik zodra de vergunning onherroepelijk is met SV Spartanen een leningsovereenkomst aangaan.

Reageren via facebook