Ramen en deuren open op het gemeentehuis, filters houden coronavirus niet tegen

WOGNUM – Het luchtverversingssysteem dat is geïnstalleerd in het gemeentehuis in Wognum blijkt geen filters te hebben die het virus kunnen tegenhouden. De gemeente heeft het hele systeem extra laten controleren en daaruit kwam naar voren dat de filters die nodig zijn niet geschikt zijn voor dit luchtverversingssysteem. 

De gemeente Medemblik laat haar personeel dan ook op basis van vrijwilligheid in het gemeentehuis werken, die zich niet veilig voelen kunnen vanuit huis blijven werken. In een reactie op schriftelijke vragen van BAMM over het luchtverversingssysteem schrijft het college: “Het college is zich bewust van de zorgen die er spelen rond de gezondheid van alle gebruikers van het gemeentehuis. Dat is niet alleen zo rond terugkeer naar kantoor in coronatijd. Gezond werken is altijd een uitgangspunt van het college. Of dat nu gaat om de arbeidsomstandigheden van een goed ingerichte werkplek, de inrichting van onze kantoren naar de wettelijke vereisten van deze tijd of de speciale vereisten rond corona. Dat uitgangspunt is ook terug te zien in de begrotingsvoorstellen van het college voor een gezonde werkomgeving.

Het is onduidelijk of er voor het huidige systeem op korte termijn speciale wel passende filters beschikbaar komen, tot die tijd werkt de gemeente Medemblik veelal vanuit huis, wel zijn de commissie- en raadsvergaderingen in het gemeentehuis waarbij de coronamaatregelen in acht zijn genomen.

Reageren via facebook