Medemblik moet op zoek naar nieuwe plek VVV-kantoor

Medemblik – De gemeente Medemblik is op zoek naar een nieuwe locatie om daar de vvv in te huisvestigen. De huidige lokatie bij de firma Dekker aan de Nieuwstraat is gestopt. Dekker heeft de gemeente Medemblik laten weten niet langer de VVV te willen huisvestigen.

Wethouder Harry Nederpelt heeft 2 plekken in gedachten waar de gemeente Medemblik mee verder wil gaan, of het stationsgebouw aan de kop van de Nieuwstraat waar de toeristen die via de stoomtram Hoorn – Medemblik en vanaf de boot Enkhuizen – Medemblik, Medemblik binnenkomen direct het VVV gezien en gebruik van kunnen maken.

Een tweede optie die Nederpelt heeft laten doorschermeren is de Stadshavens Medemblik. Ook dat is volgens de wethouder een geschikte optie om het VVV-kantoor in te gaan huisvestigen. De wethouder wil voor de opening van het nieuwe toeristenseizoen een definitieve lokatie hebben aangewezen zodat deze direct van start kan gaan zodra de eerste toeristen Medemblik komen aandoen.