Medemblik Actueel.

Medemblik

Forse stijging tarieven lijkbezorgingsrechten Medemblik

[adrotate group="2"]

MEDEMBLIK – De gemeente Medemblik loopt flink uit de pas bij de omliggende gemeenten in West-Friesland als het gaat om de lijkbezorgsrechten. Gemiddeld liggen die rechten 3% hoger dan in de gemeente Medemblik.

Het college van Medemblik wil dit nu gelijk gaan trekken en gaat de gemeenteraad voorstellen akkoord te gaan met een verhoging van 3% van deze lijkbezorgsrechten om zo in de pas te lopen.

Lees ook: In Medemblik wordt je bijna voor niets begraven

Natuurbegraafplaats

De inwoners van de gemeente Medemblik kunnen straks na hun overlijden worden begraven in de ‘natuur’. In Nederland blijkt een toenemende behoefte te zijn om in een natuurlijke, rustige en een eeuwige wijze begraven te worden.

Groot voordeel van een natuur begraafplaats is dat er veel minder kosten aan onderhoud aan zitten dan bij de reguliere begraafplaatsen. En dan er regionaal,samen met de buurgemeenten, kan worden gekeken naar een natuurbegraafplaats.

Reageren via facebook