Ingrediënten
- 1 rode paprika
- 2 deciliter olijfolie
- 200 g gehakt
- 1 ei
- 3 el yoghurt
- 1 pak filodeeg, ontdooid
- 75 g amandelen
- 100 g feta
- 2 el citroensap
- 75 g rucola
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200.C.
- Maak de paprika schoon en snijd in hele dunne reepjes.
- Verhit 3 el olijfolie in een koekenpan en bak de paprika ca. 5 minuten op matig hoog vuur.
- Kneed het paprika-mengsel goed door het gehakt, breng op smaak met peper en zout.
- Roer het ei los met 3 el yoghurt.
- Leg een filodeegvel met de korte kant naar voren op het aanrecht en bestrijk licht met het ei-yoghurtmengsel.
- Vorm van het gehakt 10 dunne worstjes en leg er steeds een aan de onderkant van het filodeeg.
- Rol het op tot een worstje, bestrijk het uiteinde met het ei-yoghurtmengsel en plak vast.
- Je hebt nu 10 worstjes, leg die in een ovenschaal, bestrijk ze licht met de rest van het ei-yoghurtmengsel.
- Bak de gehaktrolletjes in ca. 12 minuten in de oven goudbruin en gaar.
- Verhit een koekenpan met 3 el olijfolie en rooster de aman-delen goudbruin in ca. 3 minuten.
- Laat even afkoelen en hak grof.
- Bestrooi met wat fijn zout.
- Verkruimel de feta.
- Maak een dressing van de rest van de olijfolie, het citroensap, peper en zout.
- Meng door de rucola samen met de feta en de amandelen.
- Verdeel de gehakt-rolletjes en de salade over 4 borden.
- Lekker met rijst of brood.