Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Menu – Groene kool met gehaktballetjes


Menu - Groene kool met gehaktballetjes
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
 
Door:
Soort recept: Hoofdgerecht
Aantal: 4
Ingrediënten
  • 1 groene kool (650-700 g)
  • 50 g blanke rozijnen
  • 1 kg kruimige aardappelen, geschild
  • 400 g gehakt
  • 30 g pijnboompitten
  • 3 el olie
  • 300 g tomaten
  • 5 g verse munt
Instructies
  1. Maak de kool schoon. Verwijder de buitenste harde bladeren. Snijd de kool in parten, verwijder de stronk en de harde kern en snijd de kool in reepjes. Was de kool.
  2. Wel de rozijnen in heet water.
  3. Kook de aardappelen in een laagje water in 20 minuten gaar.
  4. Meng het gehakt met zout, peper, (een mespunt kaneel), rozijnen en pijnboompitten en draai er 12–16 kleine ballen van.
  5. Verhit de olie in een koekenpan of braadpan en bak hierin de gehaktballen rondom bruin.
  6. Snijd de tomaten in stukjes of pureer ze in een keukenmachine en doe ze in de pan.
  7. Laat het gehakt in ca. 10 minuten gaar worden.
  8. Kook de kool in een laagje water in 12-15 minuten gaar.
  9. Snijd de munt in reepjes en roer door de tomatensaus.
  10. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  11. Stamp de aardappelen fijn met wat warm kookvocht (of een scheutje warme melk).
  12. Giet de kool af en breng op smaak met peper en zout.
  13. Verdeel de kool, de gehaktballetjes met saus en de aardappelpuree over 4 borden.

 

Reageren via facebook