Menu – Groene kool met gehaktballetjes
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 1 groene kool (650-700 g)
- 50 g blanke rozijnen
- 1 kg kruimige aardappelen, geschild
- 400 g gehakt
- 30 g pijnboompitten
- 3 el olie
- 300 g tomaten
- 5 g verse munt
Instructions
- Maak de kool schoon. Verwijder de buitenste harde bladeren. Snijd de kool in parten, verwijder de stronk en de harde kern en snijd de kool in reepjes. Was de kool.
- Wel de rozijnen in heet water.
- Kook de aardappelen in een laagje water in 20 minuten gaar.
- Meng het gehakt met zout, peper, (een mespunt kaneel), rozijnen en pijnboompitten en draai er 12–16 kleine ballen van.
- Verhit de olie in een koekenpan of braadpan en bak hierin de gehaktballen rondom bruin.
- Snijd de tomaten in stukjes of pureer ze in een keukenmachine en doe ze in de pan.
- Laat het gehakt in ca. 10 minuten gaar worden.
- Kook de kool in een laagje water in 12-15 minuten gaar.
- Snijd de munt in reepjes en roer door de tomatensaus.
- Breng de saus op smaak met peper en zout.
- Stamp de aardappelen fijn met wat warm kookvocht (of een scheutje warme melk).
- Giet de kool af en breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de kool, de gehaktballetjes met saus en de aardappelpuree over 4 borden.
Reageer