Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Menu – Hummusburger met gegrilde aubergine en fetasaus


Menu - Hummusburger met gegrilde aubergine en fetasaus
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
 
Door:
Soort recept: Hoofdgerecht
Aantal: 4
Ingrediënten
  • 300 g kikkererwten (afgespoeld, uitgelekt, blik)
  • 1 rode ui (zeer fijngehakt)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 0,5 rode peper (fijngehakt, zonder zaadjes)
  • 1 tl komijnpoeder (djinten)
  • 0,5 bosje peterselie, munt of koriander
  • 0,5 ei
  • 1 el bloem
  • 100 g Griekse yoghurt of
  • 100 g Turkse yoghurt
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 2 el verse koriander (gehakt)
  • 50 g feta (verkruimeld)
  • 100 g rode kool (zeer fijn geschaafd)
  • 2 el sesamzaad
  • 1 tl balsamicoazijn
  • 50 ml olijfolie en
  • olijfolie (om te bestrijken) en
  • 1 aubergine (in plakken van ca. 1 cm dik)
  • 1 Turks brood (in kwarten)
  • eventueel 2 el granaatappelpitjes
Instructies
  1. Maal de kikkererwten grof in een keukenmachine. Schep over in een schaal en meng met de hand de rest van de ingrediënten voor de burgers erdoor.
  2. Breng op smaak met zout en kneed tot een compact geheel.
  3. Verdeel het mengsel in 4 porties en vorm er burgers van.
  4. Laat afgedekt circa 30 minuten opstijven in de koelkast.
  5. Meng intussen de ingrediënten voor de saus en breng op smaak met zout en peper. Meng
  6. de rodekool met de sesamzaadjes, azijn, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper.
  7. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de aubergineplakken in een paar minuten om en om goudbruin en gaar.
  8. Bestrijk de burgers met olie en gril ze in een grillpan in circa 3 minuten per kant goudbruin.
  9. Snijd de stukken brood horizontaal door en gril de snijvlakken eventueel eerst in de grillpan.
  10. Beleg het brood met een schepje rodekool, een burger, een paar plakjes aubergine en een lepel fetasaus.
  11. Bestrooi eventueel met wat granaatappelpitjes en leg het broodkapje erop of ertegenaan. Serveer direct.

 

Reageer op dit onderwerp

X