11.8 C
Medemblik
25 september 2020 22:46
Medemblik Actueel.

Zorgvergelijker 2021: overstappen en besparen op de zorgverzekering

Als gemiddelde Nederlander heb je waarschijnlijk geen idee of je teveel voor je zorgverzekeringen betaalt of niet. Met de zorgvergelijker 2021 kun je daar gemakkelijk achter komen. Je kunt de zorgvergelijker 2021 vinden op allerlei sites waar je zorgverzekeringen kunt vergelijken. Eén van de sites met een goede zorgvergelijker 2021 is zorgverzekering-vergelijken.net. Na het invoeren van je zorgwensen in deze zorgvergelijker 2021 kun je de maandpremie van je huidige zorgverzekeraar vergelijken met die van andere zorgverzekeringen. Als die veel goedkoper zijn dan je huidige zorgverzekeraar en dezelfde dekking bieden weet je dat je aan het einde van het jaar moet overstappen.

De zorgvergelijker 2021 en overstappen naar een andere zorgverzekering

Als je wilt overstappen naar een andere zorgverzekering heb je daar maar zes weken per jaar de tijd voor. Overstappen kan vanaf 12 november tot en met oudejaarsdag. Op 12 november zijn alle aanbieders van zorgverzekeringen verplicht om hun tarieven bekend te maken. Die verplichting is een formaliteit, want de meeste grote zorgverzekeraars doen dat al op een eerder moment. Voor het overstappen kun je de zorgvergelijker 2021 dus vanaf 12 november gebruiken. Als je wilt overstappen mag je geen betalingsachterstand hebben bij je oude zorgverzekeraar. Wie spijt krijgt van een overstap kan deze tot twee weken na het moment van overstappen kosteloos annuleren.

Hoe gebruik je de zorgvergelijker 2021?

Ter voorbereiding op het overstappen naar een andere zorgverzekering moet je voor jezelf beslissen of de dekking van je oude polis volstaat. Als dat niet zo is zet je voor jezelf op een rij welke extra verzekeringen je nodig hebt en welke aanvullende verzekeringen je wilt laten vervallen. Daarna ga je naar zorgverzekering-vergelijken.net. Voer je geboortedatum in en het gewenste eigen risico. Klik dan op ‘Bekijken’ voor de resultaten van je zoekopdracht. In het vervolgscherm kun je aan de linkerzijde van de pagina aanvullende verzekeringen selecteren. Na elke wijziging verschijnt er een actuele lijst met zoekresultaten.

Een aanvullende zorgverzekering of liever niet?

Wie besluit om een aanvullende verzekering af te sluiten voor zorg die niet onder de dekking van de basisverzekering valt, zou eigenlijk moeten weten wat een behandeling bij een zorgaanbieder kost. Als je weet hoe duur een behandeling bij bijvoorbeeld een fysiotherapeut is, kun je beter inschatten of de premie voor een aanvullende verzekering voor maximaal zes behandelingen in jouw geval rendabel is. Je gebruikt de zorgvergelijker 2021 dan om de hoogte van de premie van de aanvullende verzekering te achterhalen. In de praktijk blijkt dan dat zo’n verzekering bijna alleen financieel haalbaar is als je alle zes behandelingen gebruikt.

De randvoorwaarden en de zorgvergelijker 2021

Als je een nieuwe zorgverzekering kiest gaat het er vaak om dat je minder wilt betalen. Maar de afhandeling van de declaraties door de zorgverzekeraar en de service in zijn organisatie moeten ook in orde zijn. In de zorgvergelijker 2021 kun je zien hoe het is gesteld met de kwaliteit van de zorgverzekeraar. Aan de hand van maximaal vijf sterren kun je afleiden hoe bestaande klanten oordelen over deze zorgverzekeraar. Een getal van maximaal tien punten is een indicatie voor verhouding van prijs en kwaliteit.

Centrale rol voor de zorgvergelijker 2021

Zoals je ziet doet de zorgvergelijker 2021 meer dan je alleen maar vertellen welke zorgverzekeraar het goedkoopst is. Met wat handigheid kun je ook de effecten van een hoger eigen risico op de maandpremie achterhalen en je krijgt meer inzicht in de prijzen van aanvullende verzekeringen. Om definitief over te stappen stuurt de zorgvergelijker 2021 je door naar de site van de beoogde verzekeraar. Vergeet niet om vooraf de polisvoorwaarden te bekijken als je specifieke zorg of hulpmiddelen gebruikt.

Zorgverzekering vergelijken 2021 is vanaf 12 november weer mogelijk op Zorgverzekering-vergelijken.net.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?