De Opkomst van CBD Olie

CBD olie – de druppeltjes in pipetflesjes – zie je steeds vaker. Wat is het? Wat doet CBD? En is CBD olie veilig in gebruik? We gaan op onderzoek uit.

CBD – Wat is dat?

CBD (voluit cannabidiol) is een stofje dat wordt gewonnen uit de hennepplant. Het heeft in tegenstelling tot de high-makende stof THC geen psychoactieve werking, geen risico op verslaving en geen bekende bijwerkingen. Wel is CBD een bekende rustgever voor lichaam en geest. Maar het is niet alleen maar een natuurlijk slaapmiddel. Er is namelijk recent klinisch onderzoek gedaan naar de werkzaamheid van CBD bij neuropatische pijn en MS, epilepsie en de ziekte van Parkinson. En de resultaten zijn veelbelovend.

CBD is overigens geen wondermiddel. Het lijkt er misschien op dat het bij van alles helpt. Dat komt omdat CBD werkzaam is door en voor meer dan één proces in ons lichaam. Toch is het geen geneesmiddel – dat is een belangrijk onderscheid. In vrijwel ieder onderzoek worden grote doseringen CBD getest, veel meer dan u in een doorsnede voedingssupplement kunt vinden. Volg daarom altijd het advies van uw (huis)arts wanneer u in de lappenmand zit.

CBD Olie Kopen

U kunt CBD kopen in druppelvorm, opgelost in een natuurlijke olie. Dat is de meest bekende verschijningsvorm. Ook zijn er eenvoudig in te nemen capsules, snoepjes en super geconcentreerde pasta’s. De bekende CBD druppels zijn er overigens ook in allerlei sterktes en tientallen merken bieden inmiddels CBD olie aan. U kunt zich misschien voorstellen dat er daarom verschil is in kwaliteit. Zo is er bekend dat niet iedere CBD olie precies de hoeveelheid bevat die er op het flesje staat. Hoog tijd dus om het kaf van het koren te scheiden.

Biologische CBD Olie

Er zijn enkele merken die volkomen transparant de analyseresultaten met u delen. En dat is belangrijk als u zeker wilt zijn van de samenstelling van u flesje CBD olie. Lang niet alle CBD wordt nauwkeurig geanalyseerd, maar het Oostenrijkse merk Medihemp steekt hier wel bovenuit. En dat moet ook, aangezien Medihemp officieel biologisch gecertificeerd is.

Al vanaf de groei van de hennepplanten in de Oostenrijkse zon wordt de hennep gecontroleerd op de aanwezigheid van schadelijke stoffen als zware metalen, bestrijdingsmiddelen en andere chemische verontreinigingen. Daarnaast worden zowel het CBD- als het THC-percentage nauwlettend in de gaten gehouden. Er mag namelijk geen noemenswaardige hoeveelheid psychoactieve THC in de planten of in het eindproduct terecht komen. Dit is precies waar hennep zich onderscheidt van wiet. De strengste eisen zorgen ervoor dat uw CBD olie precies bevat wat er op het flesje staat.

CBD Online

CBD olie van Medihemp is te koop bij CBD-Expert – de Noord-Hollandse webwinkel waar u terecht kunt voor betrouwbare en veilige CBD producten. Van een milde CBD olie van 1% tot en met de sterkste pasta met wel 30% CBD. CBD-producten dienen met een kritisch oog te worden beoordeeld. Wel zo fijn dat dit al voor u is gedaan door iemand die er verstand van heeft. Kies gewoon voor kwaliteit en probeer de biologische olie eens! Wie weet wat het u op kan leveren.

Reageren via facebook